OM OS

Forestillngen; "2" på Israels Plads under Copenhagen Pride, august 2011

Forestillngen; “2” på Israels Plads under Copenhagen Pride, august 2011

HiLS DiN MOR er en teaterforening uden teatersal, der laver forestillinger på projektbasis. Teatret har eksisteret siden 2010 og dest vigtigste budskab er at fremme forståelsen for og accepten af LGBTI+-personer på lige fod med majoriteten.

HiLS DiN MOR tror på, at det er uvidenhed, der er hovedårsagen til diskriminationen overfor LGBTI+-personer. Ved at formidle historier med dette emne som omdrejningspunkt, vil teatret give publikum indsigt i de mekanismer, der er med til at skabe diskrimination og lære dem at navigere udenom. Forestillingerne er ikke lavet udelukkende til LGBT+-målgruppen, men kan ses af alle.

Teatret blev stiftet i 2010 og startede med at lave forestillinger til voksne, men siden 2012 har målgruppen været 12 år og opefter, da det netop er i den aldersgruppe at seksualitet og kønsidentitet er højaktuelt. Forestillingerne produceres enten af teatret selv, eller i samarbejde med andre teatre.

HilS DiN MOR modtog Lauritzefondens Børne-/Ungepris i efteråret 2017 for at have børne- og ungemålgruppen i fokus og for at tage hånd om et relevant emne i øjenhøjde med sit publikum. Teatret modtog ligeledes Danmarks Teaterforeningers Børn-/Ungdoms-/Familieteater pris i 2018 og samme år modtog forestillingen “Fucking Åmål” en Reumert i kategorien Årets Børne-/Ungdomsforestilling. I 2019 modtog teatret Horsens Børneteaterpris som uddeles på Horsens Teaterfestival.

Administrator:
Scene 42